Clubkampioenschappen Senioren 2016

Zondag 22 mei jl. stond het jaarlijkse clubkampioenschap voor Senioren weer op het programma. Helaas ontbrak onze clubkampioen van de vorige editie, Alex Brandt, op de deelnemerslijst. Met 19 deelnemers was de opkomst vrij goed te noemen. Onder hen ook twee jeugdleden, Jefferson Yeh als clubkampioen van de jeugd en Roy van den Bosch die ook al senioren competitie speelt. Met 3 poules van 5 en 1 poule van 4 deelnemers gingen we om ongeveer kwart voor twaalf met de gebruikelijke 'best of five tot de 11' regel van start. De nrs. 1 en 2 van elke poule gaan daarna verder in 2 'winnaars' poules en de overige deelnemers gaan door in 2 'verliezers' poules. In beide categorieen waren maar liefst 3 mooie prijzen te winnen.

 

In deze pouleronde waren weinig verrassingen te melden, alleen Jefferson verloor zijn 1e wedstrijd met 13-11 in de 5e van nieuwkomer Trevor, wat achteraf bepalend was voor wie van deze 2 in de categorie '1 of 2' poule terecht kwam. Verder wist Mick van Brian nog de 1e game af te snoepen maar helaas voor hem bleef het hierbij. Het was behoorlijk warm in de zaal dus het luie zweet kwam er bij iedereen goed uit. Om 2 uur was de uitslag van deze 1e ronde bekend en wérden de vervolgpoules ingedeeld. De nrs. 1 en 2 van de 2 categorieen spelen na deze vervolgronde de kruisfinales om een plaats in de finale.

 

Er werd hard gestreden in elke poule maar uiteindelijk wisten in categorie 2 Göstav, Tom, Ferry en Takaharu de halve finales te bereiken. Ook hier was Jefferson de pechvogel aangezien hij net als Tom en Göstav 3 winstpartijen had in de poule maar op onderling resultaat als 'slechtste' uit de bus kwam. Ondanks een 2-0 voorsprong in games wist Takaharu het in de halve finale tegen Tom net niet te redden. In de andere halve finale had Ferry minder moeite met Göstav en plaatste zich met 3-0 soeverein voor de finale. In de strijd om de 3e plaats kwam Göstav als winnaar uit de bus en in de finale wist Ferry goed raad met het lastige 'schaak'spel van Tom waardoor Ferry dus op overtuigende wijze winnaar werd van categorie 2.

 

In de categorie 1 poules bleek maar weer dat het gat tussen team 1 en de overige deelnemers te groot is om het ze echt moeilijk te maken. Ladi, Arjan, Brian en uit het 2e team Marc plaatsten zich voor de halve finales. De uitslag van 3-0 die Brian tegen Marc op het bord zette was wat bedriegelijk want Marc speelde erg goed en zowel game 2 als 3 waren boven de 10 met 2 punten verschil. In de andere halve finale had Arjan zijn handen vol aan Ladi en had alle 5 games nodig om hem te verslaan want Ladi speelde vol op de aanval. In de troostfinale zette Marc zijn goede spel door en Ladi had daar onvoldoende antwoord op waardoor Marc er met de 3e plaats vandoor ging. En dan de finale tussen Arjan en Brian waar Mick bereid was gevonden om als scheidsrechter op te treden. Brian speelde naar eigen zeggen erg goed, had ook vooral in de 3e game op de juiste momenten het geluk aan zijn kant en bij Arjan wilde het allemaal niet zo lukken waardoor Brian 'in straight sets' de titel veroverde. Na een snelle prijsuitreiking want het was inmiddels 5 uur geworden werd dit kampioenschap afgesloten. Alle prijswinnaars gefeliciteerd en alle deelnemers bedankt!

Tafeltennisvereniging Amstelveen is al meer dan 65 jaar een gezellige, bloeiende vereniging voor iedereen. Competitiespelers/sters en recreanten, senioren en jeugdleden, iedereen is welkom om 3x gratis te komen kijken en te spelen om zo te beoordelen of deze sport en deze vereniging bij u past.