Uitstekende prestatie Roy van den Bosch tijdens NK tafeltennis

Tijdens de NK tafeltennis in Zwolle (19 maart 2016) heeft ons jeugdlid Roy van den Bosch een geweldige prestatie geleverd. In een veld van 32 spelers veroverde hij tijdens de nationale jeugd  klasse kampioenschappen E- klasse een mooie en verdiende 3e plaats.

 

Nederland kent acht Afdelingen, waarvan de afdeling Holland Noord - waartoe TTV Amstelveen behoort - er eentje is. Meetpunt voor deelname aan het Landelijk Kampioenschap is de individuele score die je boekt tijdens de Najaarscompetitie van jouw afdeling in jouw klasse. Afdeling Holland Noord kent bij de jeugd klasse 1 t/m 5. Sommige afdelingen hebben een iets andere indeling, reden voor de NTTB om te uniformeren naar de klassen A, B, C, D en E, waarbij E de laagste groep is en A de hoogste. De NTTB organiseert jaarlijks op de 1e dag van de Nationale Kampioenschappen voor senioren een jeugdtoernooi waarbij de beste jeugdspelers uit de afdelingscompetities van het afgelopen najaar het in een groot landelijk toernooi tegen elkaar op mogen nemen. Een prachtig idee om dat samen met de echte Nationale Kampioenschappen te doen, want zo onstaat er kruisbestuiving tussen gatalenteerde jeugd uit heel Nederland op elk niveau met de Nationale top, en krijgen ook coaches en ouder/begeleider's een kans de groeimogelijkheden van hun pupillen in een toekomst perspectief te zien, want tussen de matches op afdelingsniveau door is er vaak voldoende gelegenheid even bij de topwedstrijden in de Arena ernaast te kijken.

 

Voordat de wedstrijden begonnen was er een gezamelijke warming up op muziek onder leiding van de Engelse tafeltennis trainer en tafeltennis aerobic coach Steve Rowe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dan de wedstrijden:

 

Elke groep bestond uit 32 spelers, dus 4 per afdeling, en dan verdeeld over 4 poules van 8 spelers, waarvan de beste twee door zouden gaan naar de kwartfinale. Vanaf de kwarfinale zou een afvalsysteem gelden.

 

Tijdens de poulewedstrijden wist Roy, gecoached door Guus Korper, zeven partijen op rij te winnen en plaatste zich met 21 gewonnen en slechts 3 verloren games, als 2e speler voor de kwartfinale.

Na een mooi gevecht wist een tactisch en technisch goed spelende Roy ook deze wedstrijd met 3-1 naar zich toe te trekken waardoor hij zich plaatse voor de halve finale.

 

In een enerverende halve finale was Roy tegen Bart Den Boef uit Almere, die tot dan toe geen game verloren had, aan de winnende hand. Door z'n sterke "tomahawk" service en forhand topspin ballen leek de winst in de 3e game bij een 8-6 stand nog slechts een kwestie van tijd.
Het liep anders, na een time-out van zijn directe opponent verloor Roy nipt met 10-12 waarna zijn tegenstander meer grip op het spel en de service van Roy kreeg en de partij helaas kantelde.
De laatste 2 games gingen ondanks uitstekend spel verloren met 7-11 en 9-11.

 

Dat zijn tegenstander in de finale eenvoudig met 3-0 de winst behaalde gaf alleen aan hoe dicht Roy bij het “goud” gezeten heeft.

 

Roy wij feliciteren je met je super resultaat ....en volgend jaar ga je gewoon voor de winst in een hogere klasse.

Tafeltennisvereniging Amstelveen is al meer dan 65 jaar een gezellige, bloeiende vereniging. Zeker aan de jeugd, onze toekomst, besteden we veel aandacht. Ervaren trainers verzorgen 2x per week trainingen op alle niveaus. Iedereen onder de 18 jaar is welkom om 3x gratis te komen kijken en te spelen om zo te beoordelen of deze sport en deze vereniging bij je past.