Historie

TTV Amstelveen werd in 1947 opgericht als Tafeltennisvereniging VDO (Vaardig Door Oefening) en betrok gebouw "De Liefde" aan de Da Costakade in Amsterdam als vast speeladres om na enige tijd te verkassen naar een gymlokaal van een school in de Crijnssenstraat in Amsterdam.

In 1969 werd er een fusie aangegaan met Tafeltennisvereniging Rembrandt, genoemd naar hun toenmalige speeladres aan de Rembrandtweg in Amstelveen.
De fusieclub behield de naam TTV VDO en zo verdween de naam TTV Rembrandt van het toneel.

In 1972 werd door toedoen van de toenmalige voorzitter Ferry Verbraak, de NMB bank bereid gevonden als sponsor op te treden voor onze vereniging. Mede dankzij de bijdrage van de sponsor konden wij in 1974 onze eigen nieuwe speelzaal aan de van Heuven Goedhartlaan betrekken, alwaar we uitgroeide tot een bloeiende vereniging die onder de naam NMB/VDO furore maakte.
Tot grote teleurstelling van alle toenmalige leden stopte de NMB bank in 1993 de sponsoring en werden wij door geplande nieuwbouw op de plek van onze speelzaal gedwongen te vertrekken en op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Wij veranderden onze naam in TTV Amstelveen en betrokken in 1997 onze huidige zaal (met kantine) aan de Landtong 14 in Amstelveen.

Vermeldenswaardig in dit stukje historie is dat ons langst spelende lid Jaap "Break" Boerop in 2015 door de NTTB een "bondskruisje" in ontvangst mocht nemen voor 50 jaar lidmaatschap bij onze vereniging.
Ondanks zijn respectabele 80+ leeftijd speelt Jaap nog in de afdelingscompetitie en bezoekt hij trouw wekelijks een speelavond bij de club om gezellig een balletje te slaan. Ook is hij een van de initiatiefnemers en kartrekkers van de 55+ groep die op vrijdagochtend actief is. 

Tafeltennisvereniging Amstelveen is al 70 jaar een gezellige en bloeiende vereniging voor iedereen. Competitiespelers/sters en recreanten, senioren en jeugd, iedereen is welkom. Kom 3x gratis spelen om te kijken of deze sport en vereniging bij u passen.

TTV Amstelveen heeft een mooi samenwerkingsverband gesloten met Game11.

Leden van TTV Amstelveen krijgen als gevolg hiervan 20% korting op een groot deel van het assortiment zoals frames, rubbers, kleding etc. Voor een uitleg over de korting en de kortingscode klik hier!

Klik op het logo van Game11 om direct naar de website te gaan.