Clubkampioenschappen Senioren seizoen 2016-2017

Zondag 21 juni was het zover, met voor een aantal nog de BBQ van de dag ervoor in de benen, de Senioren Clubkampioenschappen 2017. Met 22 deelnemers, waarvan goed te zien ook een aantal nieuwe leden, een mooi aantal om ondanks het mooie weer een balletje te slaan. We gingen rond half twaalf van start.

 

Met twee poules van zes en twee poules van 5 werd de eerste ronde gespeeld in een ‘best of three’ tot de 11. De nummers 1 en 2 en twee van de beste nummers 3 gaan vervolgens naar de categorie 1 poules, de overigen naar de categorie 2 poules. Eigenlijk waren er geen verrassingen te melden, alle ‘favorieten’ plaatsten zich voor de eerste categorie.

 

Vervolgens ging de strijd pas echt van start met meer gelijkwaardige wedstrijden. Uiteindelijk stonden in categorie 2 de volgende personen in de halve finales. Jefferson nam het op tegen Hiromi met goed gevolg voor Jefferson. Elias ging de strijd aan met Alex Gao en wist deze wedstrijd met prima spel te winnen. De finale tussen Jefferson, onze jeugd clubkampioen en Elias ging uiteindelijk naar Elias die toch nog een maatje te groot was.

 

In categorie 1 waren het toch weer de heren van team 1 die zich voor de halve finales plaatsten met Ladi als ongelukkige afvaller. In de 1e halve finales maakte Ryan korte metten met de kampioensaspiraties van Arjan en Brian won na een krappe eerste game van Alex. In de finale wist Brian met hard werken de 1e game nog te winnen maar de druk van Ryan met zijn kogelharde forehands werd hem teveel en na 4 games was Ryan dan ook volkomen verdiend de nieuwe clubkampioen van TTV Amstelveen voor 2017.

 

Na afloop werd nog even gezellig een drankje gedronken, alle deelnemers bedankt voor deze gezellige dag en Elias en Ryan gefeliciteerd!