Clubkampioenschappen Senioren 2018

Zondagochtend 27 mei was het zover. De jaarlijkse clubkampioenschappen voor de senioren. Zal je altijd zien, bijna 30 graden. Petje af, van alle 19 enthousiastelingen die zich hadden aangemeld is er niemand afgehaakt! Jan Jaap had de koffie klaar staan. Even na half twaalf gingen we van start, onder de bezielende leiding van toernooidirecteur de heer Ladislav Prorok.

 

Van de 'favorieten' was alleen Ryan helaas niet aanwezig om zijn titel te verdedigen. De eerst ronde was alles door elkaar met eigenlijk geen verrassingen. Nog wel enkele beslissingswedstrijden om de laatste schifting naar categorie 1 en 2 te maken. Het zweet vloeide rijkelijk en het werd steeds warmer in de zaal.

Ook in de 2e ronde in de categorie 1 poules geen verrassingen. Arjan, Ladi, Alex en Brian gingen zoals verwacht door naar de halve finales. Wai Lun sputterde nog wat tegen, had zeker kansen maar wist op het juiste moment niet door te drukken. Ook in de categorie 2 poules werd hard gestreden met uiteindelijk Takaharu, Paul en nieuwkomers Leonard en Durgesh die tot de laatste vier wisten door te dringen.

Dan de halve finales in categorie 2. Leonard wist na een zware strijd in 5en van Paul te winnen met elke game een verschil van 2 punten. Durgesh had wat minder moeite met Takaharu en won in 4 games. Onze nieuwe leden Leonard en Durgesh dus in de finale die Durgesh duidelijk in 3 games naar zich toe wist te trekken. De strijd om de 3e plaats ging niet zo eenvoudig, het spel en zo ook de punten gingen op en neer en aan het eind was Paul met 12-10 in de 5e game de sterkste.

In categorie 1 moest Alex aantreden tegen Brian. Alex kwam niet goed in zijn spel, mede door de vervelende ballen van Brian die ook in de 2e game op het juiste moment het geluk aan zijn kant had, einduitslag 3-0 in het voordeel van Brian. Dan Ladi tegen Arjan, de 'match of the day'. Dat de 'Pro' op zijn leeftijd nog niet uitgeëxperimenteerd is bleek maar weer. Met noppen aan beide kanten speelde hij zeer defensief. Arjan had het hier ongelofelijk lastig mee. Na 2-0 in games voor Ladi en ook nog 10-6 leek het gebeurd. Maar toen kwam Arjan zeer sterk terug, pakte de game met 12-10 en ook de 4e game. De 5e game zat alles dicht op elkaar maar wist Ladi toch deze partij uiteindelijk met 11-9 naar zich toe te trekken, volgens eigen zeggen op conditie. Een knappe prestatie!

De strijd om de 3e plaats werd verkort in een best of 3 afgewerkt. Het heilige vuur was bij beide heren er uit en Arjan mocht tenslotte de 3e plaats binnen slepen.

De finale. Brian had net als Arjan de grootst mogelijke moeite met het spel van Ladi en moest geduldig spelend wachten op de juiste bal. De 1e game had Ladi zeker moeten pakken maar deze ging met 18-16 naar Brian. Ook de 2e game was spannend, maar ook deze ging net aan, met 11-9 naar Brian. Ladi geeft echter nooit op maar moest helaas voor hem ook de 3e game met 11-8 afstaan.

Brian pakt hiermee zijn titel die hij vorig jaar aan Ryan verloor weer terug!

Na afloop werden nog bloemen aan de aanwezige leden van de kampioensteams van de voorjaarscompetitie uitgereikt en nog een lekker koud drankje gedronken om een beetje af te koelen. Ladi en Brian bedankt voor de organisatie en Jan Jaap voor alle hulp achter de bar. Alle prijswinnaars gefeliciteerd en alle aanwezigen bedankt voor deelname.